T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Nurten Uşan Anadolu İmam Hatip Lisesi

NURTEN UŞAN AİHL'DE REGAİP KANDİLİ

 

Hicri aylardan olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları dinimizde mübarek üç aylar olarak kabul edilmekte olup ayrı bir öneme sahiptir. Bu ayların ayrı bir öneme sahip olmasının nedenleri arasında alemlerin sultanının üç aylar hakkındaki hadis-i şerifleri gösterilebilir.

Resulullah (s.a.v) bir hadis-i şerifinde; "Recep Allah`ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır" buyurmuştur. Ayrıca Peygamber Efendimiz, Recep ayı girince, " Allah’ım!Receb ve Şabanı bize mübarek kıl! Bizi Ramazan’a ulaştır" diye dua ederdi. İslam aleminde her yıl heyecanla beklenen Recep, Şaban ve Ramazan’ı kapsayan üç ayların manevi atmosferini okulumuzda hissetmek için öncelikle öğrencilerimizle beraber üç aylar panosu hazırlanmıştır.

Recep ayının müjdecisi olan Regaip Kandili Allah'ın rahmet ve mağfiretinin kendisine samimiyetle dua ve niyaz eden Mü'minleri kuşattığı bir gecedir. Yüce Rabbimiz bu mübarek gecenin hürmetine kullarının tövbelerini ve dualarını kabul eder, pek çok günah işleyenlerin

günahlarını ilâhi rahmet ve mağfiretiyle bağışlar. Cenab-ı Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim'de "Bana dua edin, duanıza cevap vereyim." buyurmaktadır. Peygamberimiz (s.a.s.) de: "5 gece vardır kibu gecelerde yapılan dualar geri çevrilmez. Recep ayının ilk cuma gecesi (Regaip), Şaban ayının 15. gecesi (Beraat), cuma geceleri, Ramazan ve Kurban Bayramı geceleri." buyurmuştur.

Biz de Regaib Kandili ile ilgili okulumuzda öğrencilerimizle birlikte pano çalışması yaptık. Ardından, Sayın Safiye Kübra İSAOĞLU hocamız tarafından gerçekleştirilen sohbette Regaip Kandili'nin önemi, bu güzel gecede neler yapmamız gerektiğine ilişkin bilgi edindik. Sohbetimizin devamında ise Sayın Nebiye KURT tarafından ney dinletisini büyük bir huzurla dinledik. Katkılarından dolayı her iki hocamıza da teşekkürlerimizi sunarız.

 Nurten Uşan Anadolu İmam Hatiplileri olarak tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik ediyor, başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın pek çok yerinde zulüm gören, kan ve gözyaşı içerisinde yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizin acı ve sıkıntılarının sona ermesini; bu mübarek günlerin tüm insanlığın birlik ve beraberliğine, barış ve huzur ortamına katkıda bulunmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

10-03-202410-03-202410-03-202410-03-202410-03-202410-03-202410-03-202410-03-202410-03-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 10.03.2024 23:28 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 1  kişi beğendi